Glutenfri rör ihop-kaka i långpanna

Glutenfri rör ihop-kaka i långpanna

Av: / Foto: Erik Karlsson
12 bitar
Är du ute efter en saftig och smakrik kaka som är snabb och lätt att baka? Då vill du inte missa den här!
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 100 g smör eller margarin
    3. 2 dl strösocker
    4. 1 dl potatismjöl
    5. 1 dl kokosflingor
    6. 1 tsk bakpulver
    7. 1 tsk vaniljsocker
    8. 2 ägg
  1. Till formen

    1. smör och kokosflingor
  2. Glasyr

    1. 1 1/2 dl kokosflingor
    2. 1 dl kokosmjölk
    3. 125 g hallon
    4. ev citronmeliss

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och låt det svalna.

    2. 2.

      Smöra en form, ca 20×30 cm, och strö på kokosflingor. Rör samman samtliga ingredienser och häll smeten i formen.

    3. 3.

      Grädda i 25–30 minuter. Rör samman kokosflingor och kokosmjölk.

    4. 4.

      Bred ut på den avsvalnade kakan. Skär upp i rutor. Toppa med några hallon och dekorera eventuellt med citronmeliss.

Tips från kocken

Variera din kaka med olika bär som garnering.
Är innehållet i detta recept olämpligt?