Glutenfri paj

Glutenfri paj

Av:
Ett pajskal som funkar till matiga pajer
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 3 dl mandelmjöl
    2. 0.5 dl skalade sesamfrön
    3. 1 msk fiberhusk
    4. 40 g smör
    5. 1 ägg
  2. Äggstanning

    1. 4 ägg
    2. 2 dl vispgrädde
    3. salt, peppar
  3. Förslag på fyllning

    1. spenat
    2. fetaost
    3. oliver
    4. purjolök

Gör så här

    1. 1.

      Mixa ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med en gaffel.

    2. 2.

      Förgrädda skalet i ca 8 minuter på 175 grader tills skalet har fått lite färg. Ta ut och höj sedan värmen till 200 grader

    3. 3.

      Hacka/skär fyllningen och fördela i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i ca 40 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?