Glutenfri och sockerfri mazarinkaka med banan 
och choklad

Glutenfri och sockerfri mazarinkaka med banan 
och choklad

Av: / Foto: Bianca Brandon-Cox/Hill Agency
1 kaka
Vår saftiga banankaka med choklad innehåller sötströ, mandelmjöl och kokosmjöl är både sockerfri och glutenfri! Perfekt till kaffet!
Annons

Ingredienser

    1. 60 g smör
    2. 200 g mogen banan
    3. 2 dl mandelmjöl
    4. ¾ dl sötströ
    5. 3 msk kokosmjöl
    6. 2 tsk bakpulver
    7. 2 krm vaniljpulver
    8. 2 ägg
    9. 2 msk vispgrädde
    10. ca 6 droppar bittermandelarom
  1. Garnering

    1. ca 80 g choklad, utan tillsatt socker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och mosa bananen.

    2. 2.

      Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner banan, ägg, smält smör, grädde och arom.

    3. 3.

      Klä en brödform, ca 1 ½ liter, med bakpapper och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter tills kakan är fast, känn med en sticka.

    4. 4.

      Smält chokladen och fördela den ovanpå kakan. Skär kakan i skivor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?