Glutenfri kladdkaka med saltkaramell

Glutenfri kladdkaka med saltkaramell

Av: / Foto: Glutenfrittbyme
40 min
8
Kladdkaka är alltid en klassiker och den här är extra god med saltkaramell!
Annons

Ingredienser

    1. 180 gram mjölmix
    2. 150 gram smör
    3. 2 3/4 dl Socker
    4. 3 st ägg
    5. 4 msk kakao
    6. 1 burk karamelliserad mjölk
    7. 1 tsk havssalt
    8. glutenfritt ströbröd

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Smörj och bröa en normalstor springform.

    3. 3.

      Smält smöret.

    4. 4.

      Blanda socker och ägg i en bunke.

    5. 5.

      Tillsätt mjölmix, kakao och smör och blanda ordentligt.

    6. 6.

      Häll ner ungefär hälften av chokladsmeten i botten på formen.

    7. 7.

      Bred på den karamelliserad mjölken på lagret med chokladsmeten.

    8. 8.

      Strö ut havssaltet över karamelliserade mjölken.

    9. 9.

      Häll resterande chokladsmeten över den karamelliserade mjölken.

    10. 10.

      Grädda kakan i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Den är klar när den är lite dallrig i mitten men har fått en lätt krispig yta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?