Glutenfri formfranska (rostbröd)

Glutenfri formfranska (rostbröd)

Av: / Foto: Glutenfrittbyme
75 min
1
Att baka glutenfritt rostbröd är enkelt och gott. För mjölkfritt byt ut mjölken mot vatten. Jag har fått inspiration till det här receptet från glutenfriagodsaker.
Annons

Ingredienser

    1. 25 gram jäst
    2. 2 dl vatten
    3. 2 dl mjölk
    4. 1 1/2 msk fiberhusk
    5. 2 msk rapsolja
    6. 1 tsk salt
    7. 1 1/2 tsk socker
    8. 360 gram mjölmix

Gör så här

    1. 1.

      smula ner jästen i en bunke och värm vattnet och mjölken till 37 grader. Häll över vätskan över jästen.

    2. 2.

      Tillsätt fiberhusk och olja och blanda väl. Låt svälla i ca 10 min.

    3. 3.

      Väg upp mjölet och blanda ner sockret och saltet i mjölet.

    4. 4.

      Häll ber mjölblandningen i bunken. Blanda väl i bakmaskin eller med degkrokar i ca 5 min.

    5. 5.

      Smörj en avlång form och häll i den klibbiga degen.

    6. 6.

      Låt jäsa under bakduk i 30 min.

    7. 7.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    8. 8.

      Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 min. Låt svalna på bakgaller under en bakhandduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?