Glutenfri bovetelimpa med morot

Glutenfri bovetelimpa med morot

Av: / Foto: Glutenfrittbyme
90 min
1 Limpa
Annons

Ingredienser

    1. 25 gram jäst
    2. 2 dl filmjölk
    3. 2 dl mjölk
    4. 1 msk fiberhusk
    5. 1 tsk salt
    6. 1 tsk brödkryddor
    7. 34 gram pofiber
    8. 220 gram bovetemjöl
    9. 1/2 dl sirap
    10. 1/2 dl rapsolja

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en bunke.

    2. 2.

      Värm 2 dl filmjölk och 2 dl mjölk till 37 grader i en kastrull.

    3. 3.

      Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills jästen löst sig.

    4. 4.

      Tillsätt 1 msk fiberhusk och rör väl. Låt stå i ca 10 min.

    5. 5.

      Väg upp och blanda samman dem torra ingredienserna. Häll i dem i jästblandningen.

    6. 6.

      Tillsätt 1/2 dl olja och 1/2 dl sirap. Blanda alla ingredienser väl i bakmaskin eller med degkrokar.

    7. 7.

      Låt jäsa under bakduk i 30 min.

    8. 8.

      Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma till en limpa.

    9. 9.

      Lägg limpan på smord plåt eller bakplåtspapper. Låt den jäsa i 30 min.

    10. 10.

      Starta ugnen på 220 grader.

    11. 11.

      Grädda brödet i ca 20-25 min. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?