Glutenfri äppelsmulpaj

Glutenfri äppelsmulpaj

Av: / Foto: Glutenfrittbyme
30 min
8
Annons

Ingredienser

    1. 300 gram Äpplen
    2. 1 tsk kanel
    3. 1 msk socker
    4. 1 Klick Smör att steka i
    5. 150 gram kallt smör
    6. 144 gram mjölmix
    7. 1 1/2 dl socker
    8. 1 1/2 dl glutenfria havregryn

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Tärna äpplena och stek dem med lite smör och kanelen och sockret.

    3. 3.

      Gör smuldegen. Blanda smör med mjölmix, socker och havregryn till en smulig blandning.

    4. 4.

      Häll smulblandningen över äpplena.

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen i 20 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?