Glöggmarinerade grönsaker

Glöggmarinerade grönsaker

Av: / Foto: Malou Holm
35 min
6 portioner
Överraska med lite pikanta, glöggmarinerade grönsaker på julbordet! Goda till både skinka och köttbullar.
Fler recept på:
Jul, Rödlök, Aubergine, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 1 squash
    2. 1 aubergine
    3. 2 paprikor
    4. 2 rödlökar
    5. 1 stor morot
    6. olivolja
    7. 1 msk torkad timjan
    8. 2 dl vinglögg
    9. salt och nymald svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en ugnsform med lite olivolja i botten. Strö över timjan och blanda runt.

    2. 2.

      Baka grönsakerna i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Rör någon gång under tiden.

    3. 3.

      Lägg dem i en skål, häll över glöggen när de fortfarande är varma. Låt stå och dra svalt till nästa dag. Smaka av med salt och peppar.

Fler recept på:
Jul, Rödlök, Aubergine, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?