Glöggbrownies

Glöggbrownies

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
24 st
Prova denna juliga varianten på brownies!
Fler recept på:
Advent, Jul, Brownies
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. ¾ dl russin
    3. 3 msk glögg
    4. 150 g ljus choklad
    5. 150 g mjukt smör
    6. 2 dl strösocker
    7. 3 st ägg
    8. 2½ dl vetemjöl
    9. 1½ tsk bakpulver
    10. 1 krm salt
    11. 50 g grovt hackade valnötter
  1. Chokladglasyr

    1. 100 g mörk choklad
    2. ½ dl florsocker
    3. 1 msk mjukt smör
  2. Garnering

    1. valnötter

Gör så här

    1. 1.

      Lägg russinen i en burk. Häll glöggen över. Låt stå och dra minst 4 tim, gärna över natten. Smält chokladen. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

    2. 2.

      Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem samt nötter, choklad, russin och glögg. Fördela smeten i en form, ca 20x30 cm, med bakpapper.

    3. 3.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Skär i rutor.

    4. 4.

      Glasyr: Smält chokladen. Rör i florsocker och smör. Klicka lite glasyr på varje kaka. Garnera med nötter. Låt stelna.

Fler recept på:
Advent, Jul, Brownies
Är innehållet i detta recept olämpligt?