Glögg med rom och apelsin

Glögg med rom och apelsin

Av: / Foto: ica.se
1 liter
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl mörk rom
    2. 4 st kanelstänger
    3. 10 st hela kryddnejlikor
    4. 1 tsk grovstött kardemumma
    5. 1 st stjärnanis
    6. 2 cm färsk skalad ingefära
    7. 1 dl russin
    8. 1 flaska rött vin
    9. 1/2 st apelsin (finstrimlat skal och juicen)
    10. 1 dl strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Blanda rom, kryddor, ingefära och russin i en skål. Täck med plastfolie och låt stå minst 8 timmar, men helst 1 dygn.

    2. 2.

      Sila av genom en finmaskig sil. Pressa ut extra vätska och låt rinna av en stund.

    3. 3.

      Blanda vin, apelsinskal och –juice i en kastrull. Koka upp och sjud ca 1 minut under lock.

    4. 4.

      Tillsätt romblandningen och ge glöggen ett snabbt uppkok. Smaka av med sockret.

Är innehållet i detta recept olämpligt?