Glögg

Glögg

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 5 l Gammeldags svagdricka
    2. 2.2 kg Socker
    3. 1 pkt Jäst
    4. 0.5 kg Russin
    5. 0.5 kaffekopp Hela nejlikor
    6. 1 bit Ingefära
    7. 5 st Potatis (normalstor)
    8. 1 påse Hel kardemumma (liten påse)

Gör så här

    1. 1.

      Häll svagdrickan i en spann eller dylikt. Rör i sockret och rör ca 10 min.

    2. 2.

      Rör ut jästen i lite av vätskan, blanda sedan med resten.

    3. 3.

      Tillsätt russin, nejlikor, ingefära, råa potatisar och kardemumma.

    4. 4.

      Täck spannen med plastfolie och stick några hål i folien.

    5. 5.

      Låt stå i rumstemperatur i ca 3 veckor. Häll genom saftsil och låt stå några dagar för att låta bottensatsen fällas.

    6. 6.

      Kan med fördel lagras minst ett år. Ca 18-20%

Är innehållet i detta recept olämpligt?