Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Sjud äggulor, socker, grädde, mjölk och kakao i en kastrull under omrörning till en tjock sås. Obs! Får inte koka.
Dra kastrullen från värmen, ta upp gelatinbladet och tillsätt med nougatriv i den heta krämen. Rör om tills allt har smält. Låt svalna, rör om då och då.
Vispa grädden, inte alltför hårt, och rör ner i nougatsmeten.
Klipp bakplåtspapper till kvadrater. Dela dem i sin tur till trekanter. Forma strutar, fäst med häftapparat och sätt dem i glas som bör vara stadiga, alternativt i en skål med socker.
Fördela smeten i strutarna och frys in dem tills det stelnat något. Ta ut strutarna och förslut dem genom att vika ihop papperet vid basen och frys in till nästa dag.
Karamell: Blanda ingredienserna i en kastrull, koka på medelvärme till ca 125–140°, färga med hushållsfärg. Ringla genast på bakpappersklädd plåt, låt stelna innan de lossnar. Så här långt kan du förbereda dagen innan.
Riv av papperet vid servering, jämna ev till basen med en kniv så att de står rätt. Garnera runtom glasskonen med en klick grädde, bär och karamell.
“Allt går att förbereda dagen innan!”