Glassbomb med vit chokladglass och hallonsorbet

Glassbomb med vit chokladglass och hallonsorbet

Av: / Foto: Anders Norrsell
470 min
12 personer
Festlig dessert - glassbomb!
Fler recept på:
Efterrätt, Glass
Annons

Ingredienser

    1. 4 liter vaniljglass
    2. 200 g vit choklad
    3. 2 liter hallonsorbet
  1. Garnering

    1. 250 g hallon
    2. 150 g röda vinbär

Gör så här

    1. 1.

      Klä den stora formens insida med plastfolie, det blir lite skrynkligt men du kan släta ut vid serveringen. Låt lite av plasten hänga över kanten.

    2. 2.

      Ta fram glassen ca 15-20 minuter innan, så att den mjuknar något. Dela chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad. Rör glassen mjuk med en stor slev. Rör ner chokladen, lite i taget. Det stelnar till lite men rör bara vidare.

    3. 3.

      Tryck ut glassen med sked i den stora skålen, inte alltför tunt, längs kanter och botten. Lämna plats i mitten och tryck ner den lilla skålen i hålet. Frys in i 4 timmar.

    4. 4.

      Ta upp den lilla skålen och fyll hålet med mjukrörd hallonsorbet. Frys in igen minst 3 timmar.

    5. 5.

      Stjälp upp glassbomben på ett fat. Tag en slickepott eller en palett och doppa i varmt vatten och släta ut ojämnheter med. Garnera med bär och tomtebloss.

Tips från kocken

Glassbomb kanske låter svårt, men det är det inte. Det är viktigt med bra skålar. Du behöver en skål som rymmer 3 liter, och en som rymmer 1 1/2 liter. Den lilla skålen måste få plats och stå bra i den stora skålen. De behöver också ha lika form.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass
Är innehållet i detta recept olämpligt?