Glassbomb

Glassbomb

Av: / Foto: Erik Karlsson
600 min
10 port
Festlig och supergod glasstårta! Gör dagen innan festen.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Efterrätt, Glass, Jordgubbar
Annons

Ingredienser

    1. 2 liter jordgubbsglass
  1. Fyllning 1

    1. ½ liter hallonsorbet
  2. Fyllning 2

    1. ½ liter päronglass
  3. Garnering

    1. florsocker
    2. hallon
    3. vinbär
    4. jordgubbar el smultronjordgubbar
    5. minimarshmallows

Gör så här

    1. 1.

      Ställ en 2½-liters och en 1-liters skål i frysen så att de blir riktigt kalla. Låt jordgubbsglassen mjukna.

    2. 2.

      Lägg jordgubbsglassen i den stora formen och placera den lilla formen i. Tryck till med den lilla skålen så att glassen trycks ut mot sidorna. Låt stå i frysen 1 tim.

    3. 3.

      Fyllning 1 & fyllning 2: Låt hallonsorbeten och päronglassen mjukna något. Ta bort den lilla skålen, det går lätt om du häller lite varmt vatten i den.

    4. 4.

      Lägg i ett lager hallonsorbet, bred med en sked så att ytan blir jämn. Lägg på ett lager päronglass och fortsätt tills hålet är fyllt. Täck med folie och låt stå i frysen minst 6 tim.

    5. 5.

      Ta ut ur frysen 20–30 min före serveringen. Doppa ner skålen i varmt vatten, stjälp upp glassbomben på ett fat.

    6. 6.

      Garnering: Pudra över lite florsocker. Strö röda bär och marshmallows på och runt glassbomben.

Tips från kocken

Lägg en liten virkad spetsduk över glassbomben och pudra över florsocker så får du ett fint mönster.
Är innehållet i detta recept olämpligt?