Glasnudelsallad med räkor

Glasnudelsallad med räkor

Av:
30 min
2 pers
Annons

Ingredienser

  1. Sallad

    1. 200 gram Glasnudlar
    2. 0.5 st Gurka
    3. 2 st Morötter
    4. 4 st Salladslökar
    5. 1 st Paprika, röd
    6. 1 st Koriander, kruka
    7. 70 gram Babyspenat
    8. 200 gram Räkor, skalade
    9. 1 kruka Mynta
    10. 1 dl Jordnötter, salta och rostade
  2. Dressing

    1. 2 st Lime, saft och zest
    2. 2 st Vitlök, klyfta
    3. 3 st Ingefära, riven
    4. 4 msk Asiatisk fisksås
    5. 2-3 tsk Sriracha
    6. 3 msk Farinsocker

Gör så här

    1. 1.

      Dressing: Riv skal och pressa saft. Finriv vitlöken och blanda med ingefära och resterande ingredienser.

    2. 2.

      Koka nudlarna enligt anvisning. Skölj väl i kallt vatten så att nudlarna svalnar.

    3. 3.

      Skala gurkan och klyv på längden. Skrapa ut kärnorna och skiva. Strimla moroten med en potatisskalare och skiva salladslöken. Skär paprikan i munsstora bitar. Grovhacka korianderstjälkarna men spara bladen.

    4. 4.

      Lägg alla grönsaker samt korianderstjälkar i skålen med nudlarna. Häll på dressing och vänd runt.

    5. 5.

      Lägg på räkor, korianderbland och jordnötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?