Glaserade lökar

Glaserade lökar

Av:
20 min
4 port
Passar till alla kötträtter och till köttbullar med lingon. Använd gärna silverlök när det är i säsong.
Annons

Ingredienser

    1. 4 gula lökar
    2. 1/2 dl olja
    3. 4 dl kycklingbuljong
    4. 2 msk vitvinsvinäger
    5. 20 g dragon (färsk)
    6. salt
    7. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala och dela löken på mitten. Stek löken gyllenbrun på snittytan i olja i en stekpanna på medelvärme 3-4 min. Tillsätt honung mot slutet så att den ger löken en karamelliserad yta.

    2. 2.

      Vänd löken och tillsätt buljong och vinäger. Låt koka långsamt i ca 10 min tills löken är mjuk, ös med buljong då och då under kokningen.

    3. 3.

      Ta upp löken och toppa med hackad dragon och salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?