Glaserad lax & grön couscous

Glaserad lax & grön couscous

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
70 min
2 port
Smarrig lax med grön couscous som serveras med matyoghurt.
Fler recept på:
Budgetmat, Vitlök, Äpple, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 2 st bitar laxfilé á 125
    2. 1/2 dl persikopuré (barnmatsburk ev blandat med äpple)
    3. 2 tsk dijonsenap
    4. 1/2 tsk vinäger
    5. 1 tsk socker
    6. 1 krm ingefära
    7. salt
    8. peppar
    9. 1 st morot
    10. 1/2 st squash
    11. 1/2 st purjolök
    12. 1 st vitlöksklyfta
    13. 1 dl couscous (okokt)
  1. Servering

    1. 4 msk matyoghurt 8%

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ½ dl persikopuré (barnmatsburk ev blandat med äpple ), 2 tsk dijonsenap, ½ tsk vinäger, 1 tsk socker, 1 krm ingefära, salt och peppar. Marinera 2 bitar à 125 g laxfilé ca 30 min. Stek laxen i 200° ca 20 min. Pensla med extra marinad efter halva tiden.

    2. 2.

      Skär 1 stor morot, ½ squash och ½ purjolök i bitar. Stek allt i 1 msk smör. Tillsätt 1 skivad vitlöksklyfta efter ett tag, salta, peppra och blanda med kokt couscous (1 dl okokt). Servera med 4 msk matyoghurt 8%.

Fler recept på:
Budgetmat, Vitlök, Äpple, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?