Glace au four

Glace au four

Av: / Foto: Ralph Månsson
110 min
12 personer
Vi lovar ett fantastiskt resultat – även om du tar genvägen med färdig sockerkaksbotten och glass!
Fler recept på:
Bröllop, Bakelser, Tårta
Annons

Ingredienser

    1. 1 st färdig sockerkaka
    2. indränkning
    3. 2 msk apelsinlikör eller färskpressad apelsinsaft
    4. fyllning
    5. 2 pkt vaniljglass, 500 g
    6. 2 dl djupfryst mango i bitar
    7. 2 dl färska jordgubbar i bitar
    8. maräng
    9. 3 st äggvitor
    10. 1/2 tsk färskpressad citronsaft
    11. 1 1/2 dl socker

Gör så här

    1. 1.

      Klä en rundbottnad bunke som mäter ca 1 1/2 liter med plastfilm. Skär upp den mjuka kakan i skivor och droppa över likör eller apelsinsaft. Klä insidan av bunken med skivorna och skär till och pussla ihop så att det inte blir några hål. Spara några skivor att täcka med.

    2. 2.

      Mjukrör glassen och klicka ner, och bre ut den jämnt i bunken. Ställ bunken fryskallt.

    3. 3.

      Rensa jordgubbarna, skär dem i bitar och blanda med mangobitarna. Strö frukten över glassen och tryck till lätt.

    4. 4.

      Täck med de sparade sockerkaksskivorna. Ställ åter fryskallt och låt stå i minst i timme.

    5. 5.

      Sätt ugnen på 225 °C. Mät upp äggvitorna i en absolut ren bunke och tillsätt citronsaften och sockret. Sjud upp vatten i en kastrull och placera bunken i denna. Vispa marängsmeten med absolut rena redskap tills den är blank och styv.

    6. 6.

      Ta fram den djupfrysta glassen och vänd upp den på en bakpappersklädd plåt. Dra bort plastfilmen. Bre ut marängsmeten jämnt över hela kupolen. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda i ca 5 minuter, eller tills marängsmeten börjar få lätt gyllenbrun färg. Servera genast, eventuellt garnerad med lite färska jordgubbar.

Fler recept på:
Bröllop, Bakelser, Tårta
Är innehållet i detta recept olämpligt?