Getostlasagne

Getostlasagne

Av: / Foto: Illern
60 min
4 portioner
Ätes i mindre portion tillsammans med stekta grönsaker eller kött och grönsaker. På bild med stekt färsk chorizo, champinjoner, fänkål, savoykål, paprika, aubergine.
Annons

Ingredienser

  1. Getostsås

    1. 3 dl getmjölk
    2. 2 dl vispgrädde
    3. 3 msk mjöl
    4. 125 g chèvre
    5. 0,5 tsk salt
  2. Fyllning

    1. 1 st lök, liten
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 150 g spenat, färsk, småbl
    4. 75 g soltorkade tomater
    5. 2 krm salt
    6. 1 krm svartpeppar, nymale
  3. Lasagne

    1. 250 g pastaplattor, färsk
    2. 0,5 msk olivolja, ung. mängd
    3. 75 g chèvre

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader Celsius.

    2. 2.

      Koka upp getmjölk och grädde samt tillsätt mjölet under omrörning.

    3. 3.

      När såsen tjocknat, tillsätt 125 g chèvre (skalad) i bitar. Rör försiktigt till osten löst sig och salta. Behåll på svag värme eller eftervärme.

    4. 4.

      Hacka lök och vitlök samt fräs den mjuk i stekpanna.

    5. 5.

      Tillsätt spenaten och den strimlade soltorkade tomaten i stekpannan. Fräs en kort stund till spenaten mjuknat lite. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

    6. 6.

      Smörj en ugnssäker form (ca 20 * 30 cm stor) med olivolja och bred ut lite sås i botten.

    7. 7.

      Lägg ett lager med lasgneplatta/-or och häll på lite sås.

    8. 8.

      Lägg ett lager med lasagneplatta/-or och lägg på hälften av spenatblandningen. Häll på några skedar sås.

    9. 9.

      Lägg ett lager med lasagneplatta/-or och lägg på resten av spenatblandningen. Häll på lite sås.

    10. 10.

      Lägg på ett lager med lasagneplatta/-or och häll på resten av såsen.

    11. 11.

      Riv 75 g chèvre över lasagnen.

    12. 12.

      Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?