Getostgratinerad lax med ugnsbakade tomater

Getostgratinerad lax med ugnsbakade tomater

Av:
40 min
4 portioner
Ett lättlagat recept på lax som du tillagar i ugnen i en krämig sås med getost och timjan.
Annons

Ingredienser

  1. Lax

    1. 500 g laxfileer
    2. 1 krm salt
    3. 100 g getost
    4. 1 dl crème fraiche
    5. 1 tsk torkad timjan
    6. 1 tsk honung
  2. Bakade tomater

    1. 125 g körsbärstomater
    2. 2 st itlöksklyfta(or)
    3. 1 msk olivolja
    4. 1 tsk honung
    5. 1 krm salt, efter smak
    6. 1 krm svartpeppar
    7. 0,5 st romansallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Skölj och halvera tomaterna. Lägg tomaterna i en liten ugnsfast form. Skala och halvera vitlöken och lägg bland tomaterna. Ringla över olja och honung och salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen i ca 20 min. Skölj salladen och skär i stora bitar. Lägg upp på ett fat.

    3. 3.

      Lägg laxfiléerna i en liten ugnsfast form. Salta och peppra efter smak.

    4. 4.

      Skär getosten i mindre bitar. Lägg getost, creme fraiche, timjan och honung i en bunke. Mixa slätt med en stavmixer. Tillsätt en nypa salt och peppar. Bred såsen över laxen och sätt in i ugnen ca 12 min.

    5. 5.

      Toppa salladen med de bakade tomaterna och servera till den gratinerade laxen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?