Getostformar med paprika, timjan och honungsrostade valnötter

Getostformar med paprika, timjan och honungsrostade valnötter

Av: / Foto: Lisa Björner
60 min
6 stycken
Snabblagade och lite suffléaktiga pajer med filodeg. Lika goda varma som kalla och utmärkta att packa ner i ryggsäcken på utflykten.
Fler recept på:
Paj, Valnötter, Dill, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk smält smör
    2. några ark färdig filodeg (överbliven deg går bra att frysa in)
    3. 10 st stora ägg
    4. salt och nymalen svartpeppar
    5. 2 dl crème fraiche
    6. 125 g ricotta
    7. 200 g getost (smulad)
    8. 2 msk hackad dill
    9. 1 st röd paprika
    10. olja
    11. 1 dl valnötter
    12. 2–3 msk honung
    13. 3 st kvistar färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 200°.

    2. 2.

      Pensla 6 små ugnsfasta formar med smält smör. Klä formarna med filodeg och skär bort överbliven deg från kanterna. Pensla med smör. Vispa ägg, salt, peppar, crème fraiche, ricotta, getost och dill i en stor bunke tills det är väl blandat. Fördela smeten i formarna.

    3. 3.

      Kärna ur och strimla paprikan. Stek den i olja i stekpanna så att den börjar mjukna. Lägg ett par strimlor i varje form och baka i 40–50 minuter tills formarna stelnat och degen fått en gyllenbrun färg.

    4. 4.

      Rosta under tiden valnötterna i en het panna tillsammans med honungen. Ta ut formarna och toppa dem med rostade valnötter och timjan. Njut varma eller kalla.

Fler recept på:
Paj, Valnötter, Dill, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?