Getostbollar med marinerade sesamfrön

Getostbollar med marinerade sesamfrön

Av:
25 min
10 port
Om du har tid att marinera fröna i 24 timmar blir de väldigt smakrika. Lägg dem i marinaden kvällen innan du ska använda dem, men låt dem inte marineras i mer än 24 timmar.
Annons

Ingredienser

    1. 1,25 dl sesamfrön
    2. 5 msk glutenfri soja
    3. 200 g getost

Gör så här

    1. 1.

      Lägg sesamfrön i en liten skål och häll över soja så de täcks helt. Marinera i minst 15 minuter, upp till 24 timmar (se tips längre ner).

    2. 2.

      Sätt ugnen på 180 grader.

    3. 3.

      Sprid ut de marinerade sesamfröna på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta dem i ugnen 6–10 minuter (se tips längre ner).

    4. 4.

      Forma små bollar av getosten, rulla bollarna i sesamfröna och sätt i en tandpetare i varje boll.

Är innehållet i detta recept olämpligt?