Getost- och rödbetspaj

Getost- och rödbetspaj

60 min
8 Portioner
Recept på en smarrig getost-och rödbetspaj.
Fler recept på:
Paj, Valnötter, Nötter
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 125 g Kallt vatten
    2. 3 dl Vetemjöl
    3. 3 msk Kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 1 st gul lök
    2. 400 g Kokta rödbetor
    3. 1 msk Olivolja
    4. 1 tsk Salt
    5. 1 krm svartpeppar
    6. några kvistar färsk rosmarin
    7. 100 g getost
    8. 3 st Ägg
    9. 2 dl crème fraiche
    10. 1 tsk Honung
  3. Topping

    1. 10 st rostade valnötter

Gör så här

    1. 1.

      Skär smöret i små bitar. Mät upp mjölet i en skål. Nyp ihop mjöl och smör för hand, eller mixa ihop dem till en smulig massa. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form som är cirka 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Fyllning: Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skala och hacka löken. Skala och klyfta rödbetorna. Fräs löken på medelvärme i olivolja och blanda den sedan med rödbetor, salt, peppar och klippt färsk rosmarin.

    3. 3.

      Smula osten och blanda den med ägg, crème fraiche och honung. Tillsätt rödbets- och lökblandningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen cirka 25 min.

    4. 4.

      Rosta under tiden valnötterna snabbt i en het panna. Ta ut pajen och strö valnötterna över den. Låt svalna.

Fler recept på:
Paj, Valnötter, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?