Gazpacho

Gazpacho

Av: / Foto: Jonas
25 min
4 portioner
Spaniens läckraste grönsakssoppa nummer ett, gazpacho, tål att lagas året om trots att den ska ätas kall. När det inte är säsong för färska tomater går det lika bra med tomater på burk. Men välj de som är hela, det smakar mer.
Annons

Ingredienser

    1. 0.5 st gullök
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 1 st gurka
    4. 1 st grön paprika
    5. 1 st röd paprika
    6. 800 g tomater
    7. 1 dl olivojla
    8. 7-8 msk vinäger
    9. 1 msk citronsaft

Gör så här

    1. 1.

      Skala och grovhacka lök och vitlök. Skär gurkan i mindre bitar. Finhacka paprikorna, spara lite till garnering.

    2. 2.

      Mixa lök, vitlök, gurka och paprika med tomater, olivolja och vinäger till en slät soppa. Smaka av med salt och svartpeppar.

    3. 3.

      Häll upp i glas och garnera med finhackad lök och paprika.

    4. 4.

      Servera gärna med en bit baguette.

Är innehållet i detta recept olämpligt?