Garam masala med gröna linser

Garam masala med gröna linser

Av:
40 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. 2 msk garam masala
    3. 2 msk riven ingefära
    4. 2 st grönsaksbuljing
    5. 4 msk tomatpuré
    6. 1 msk sambal olek
    7. 2 tsk paprikapulver
    8. 3 dl gröna linser
    9. 4 dl krossade tomater
    10. 4 dl kokosmjölk
    11. 300 g hackad spenat (fryst)
    12. 1 msk koriander
    13. 300 g quorn

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka lök och ingefära. Stek i olja på medelvärme tills de mjuknat. Tillsätt buljongtärning, garam masala, sambal oelek, tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa med några minuter.

    2. 2.

      Tillsätt gröna linser, kokosmjölk, vatten och krossade tomat och låt småputtra i ca 15 min.

    3. 3.

      Under tiden: Koka upp ris enligt förpackningen.

    4. 4.

      Tillsätt quorn och spenat, koka upp så att de tinar.

    5. 5.

      Tillsätt koriander innan servering. Eventuellt en burk kikärtor och/eller stekt halloumi.

    6. 6.

      Servera med limesaft.

Är innehållet i detta recept olämpligt?