Fyllt bröd med smak från Medelhavet

Fyllt bröd med smak från Medelhavet

Av: / Foto: Ralph Månsson
80 min
15 bitar
Perfekt till soppa, men också som tillbehör till en sallad eller på buffébordet
Fler recept på:
Frukost, Tomater, Sallad, Soppa, Chèvre
Annons

Ingredienser

    1. 20 g färsk jäst
    2. 3 dl kallt vatten
    3. 2 msk olivolja
    4. 1 msk honung
    5. 1 ½ tsk salt
    6. 3 dl durumvetemjöl
    7. 4 ½ dl vetemjöl special
  1. Fyllning

    1. 1 paket mozzarella, ca 125 g
    2. 200 g chèvre
    3. 150 g italiensk salami
    4. 7 st röda cocktailtomater
    5. 10 st kärnfria svarta oliver
    6. 1–2 kvistar färsk rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och salt. Tillsätt de bägge mjölsorterna och arbeta till en deg. Jäs degen i bunken under bakduk i 45 minuter.

    2. 2.

      Tryck ut degen till en rektangel, ca 1 centimeter tjock. Kavla inte, då trycks all luft ut.

    3. 3.

      Skiva mozzarellan tunt. Ta bort kanterna från getosten. Tärna salamin. Halvera tomaterna. Varva mozzarella, smulad getost, tomater, oliver och grovhackad rosmarin över degen. Rulla ihop till en rulle och mjöla brödet.

    4. 4.

      Lägg brödet på en bakpappersklädd plåt och jäs under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 °.

    5. 5.

      Ställ in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200 °. Grädda brödet i 20–25 minuter.

    6. 6.

      Låt brödet svalna på galler under bakduk. Brödet är godast nybakat och passar inte så bra att frysa.

Fler recept på:
Frukost, Tomater, Sallad, Soppa, Chèvre
Är innehållet i detta recept olämpligt?