Fyllda tomater (laktosfritt)

Fyllda tomater (laktosfritt)

Av: / Foto: Erik Karlsson
50 min
4 portioner
Glutenfri och laktosfria fyllda tomater.
Fler recept på:
Ugnsbaka
Annons

Ingredienser

    1. 8 st tomater
    2. 4 skivor glutenfritt bröd
    3. 2 st chorizo, glutenfria
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 1 dl riven parmesan
    6. 1/2 dl olivolja
    7. salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär av ett lock på tomaterna, gröp ur kärnor utan att skalet går sönder. Bland kärnorna med hälften av olivoljan, krydda med salt och peppar.

    2. 2.

      Rosta brödskivorna, gnid in med en delad vitlöksklyfta. Lägg i tomatröran för att dra upp saften. Skär korvarna i tunna skivor och blanda ner.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 175 grader. Fyll tomaterna med blandningen. Olja en ugnsfast form och ställ in tomaterna. Strö över riven parmesan och ställ in i ugn cirka 30 minuter.

Fler recept på:
Ugnsbaka
Är innehållet i detta recept olämpligt?