Fyllda sötpotatisar

Fyllda sötpotatisar

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 mindre sötpotatisar
    2. 0,5 blomkålshuvud
    3. 1 krm salt
    4. 0,5 dl majonäs
    5. 1,5 tsk örtsalt
    6. 2 krm vitpeppar
    7. 1 tsk dijonsenap
    8. 1 tsk franska örter
    9. 4 skivor prosciutto
    10. 1 paket bacon

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°C.Tvätta och halvera sötpotatisarna.Lägg halvorna i en ugnsfast form och baka i ugnen i ca 30-40 min. Kontrollera med en sticka att de är mjuka.

    2. 2.

      Tvätta och dela blomkålen i buketter. Koka dem i saltat vatten i ca 5 minuter medan sötpotatisen står i ugnen.

    3. 3.

      Häll bort vattnet och mixa blomkålen till en slät puré med en stavmixer.Blanda i majonnäs, herbamare, vitpeppar, dijonsenap och franska örter. Smaka av.

    4. 4.

      Gröp ur sötpotatisarna försiktigt och blanda med blomkålspurén.Spara sötpotatisskalen som en liten skål.

    5. 5.

      Stek upp baconet, hacka det och blanda i purén.

    6. 6.

      Fyll sötpotatisskalen med purén och linda en skiva prosciutto kring varje potatis.

    7. 7.

      Grädda tills de fått fin färg, ca 10 min, gärna med varmluft och grillfunktion.

Är innehållet i detta recept olämpligt?