Fyllda paprikor med svamp, valnötter och soltorkade tomater

Fyllda paprikor med svamp, valnötter och soltorkade tomater

60 min
2 personer
En riktig god middagsrätt!
Fler recept på:
Vitlök, Nötter, Svamp, Tomater, Valnötter, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 175 g skogschampinjoner (putsade och skurna i bitar)
    2. 1 msk rapsolja
    3. salt och peppar
    4. 1 st vitlöksklyfta (krossad)
    5. 12 st soltorkade tomater (hackade och utan oljan)
    6. 1 dl ströbröd eller panko
    7. 25 g valnötter (grovhackade)
    8. 1 st liten bunt slätbladig persilja (finhackad)
    9. 1/2 tsk torkade chiliflagor
    10. 4 tsk pesto
    11. 2 st gula eller röda paprikor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 220°.

    2. 2.

      Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svampen i cirka 5 minuter. Krydda med salt och peppar och ta från värmen.

    3. 3.

      Skär paprikorna i halvor på längden och ta försiktigt bort kärnhuset. Lägg paprikorna på en bakpappersklädd ugnsform och klicka i fyllningen. Täck fyllningen med lite grillfolie och baka i ugnen i cirka 40–45 minuter tills paprikan mjuknat.

    4. 4.

      Blanda ner vitlök, tomathack, ströbröd, valnötter, persilja, chiliflagor och pesto.

Fler recept på:
Vitlök, Nötter, Svamp, Tomater, Valnötter, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?