Fyllda paprikor med sauce verte

Fyllda paprikor med sauce verte

Av:
45 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Fyllda paprikor

    1. 1 Förp. Stora vita bönor
    2. 250 Gram Körsbärstomater
    3. 2 St Röda paprikor
    4. 2 St Gula paprikor
    5. 2 Förpackningar Minimozzarella
    6. 1 Dl tapenat, soltorkade tomater
  2. Sauce verte

    1. 1 St Huvudsallat
    2. 1 St kruka persilja
    3. 1 St vitlöksklyfta
    4. 1 Msk kapris
    5. 1/2 Msk dijonsenap
    6. 1/2 Dl olivolja
    7. 1 St citron
    8. salt och peppar
  3. Till servering

    1. 4 Portioner Kokt ris

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C.

    2. 2.

      Fyllda paprikor: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Dela tomaterna i halvor. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem.

    3. 3.

      Låt mozzarellan rinna av

    4. 4.

      Blanda bönor med tapenade. Lägg paprikahalvorna i en ugnssäker form. Fyll dem med bönor, tomater och mozzarella.

    5. 5.

      Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.

    6. 6.

      Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

    7. 7.

      Sauce verte: Blanda sallad, persilja, skalad och skivad vitlök, kapris, senap och olivolja i en matberedare och mixa ihop. Smaka av med citronsaft, salt och peppar

    8. 8.

      Till servering: Servera paprikahalvorna med sauce verte och ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?