Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
45 min
4 port
Enkelt, gott och festligt - perfekt fredagsrätt.
Fler recept på:
Budgetmat, Vitlök, Morot, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°, 200°
    2. 1/2 dl ris
    3. 1/2 st tärning grönsaksbuljong
    4. 2 st paprikor
    5. 1 msk olivolja
    6. 1 st liten morot
    7. 1/4 st rödlök
    8. 1 st vitlök
    9. 2 krm paprikapulver
    10. 2 krm spiskummin
    11. 2 krm peppar
    12. 50 g fetaost 10%
    13. 1/2 dl persilja
  1. Servering

    1. 1 dl matyoghurt
    2. 100 g bröd

Gör så här

    1. 1.

      Koka ½ dl ris enl anv på förp men med ½ tärning grönsaksbuljong i stället för salt.

    2. 2.

      Halvera och ansa 2 paprikor. Pensla insidan med ½ msk olivolja och lägg med snittytan ner på en plåt med bakpapper. Tillaga i 225° ca 15 min. Stek 1 liten fintärnad morot, ¼ finhackad rödlök och 1 finhackad vitlöksklyfta i ½ msk olja tills det är mjukt.

    3. 3.

      Tillsätt 2 krm paprikapulver, 2 krm spiskummin och peppar, stek 1 min till.

    4. 4.

      Vänd ner riset och fräs ytterligare någon min. Blanda i 50 g smulad ost av fetatyp 10% och ½ dl hackad persilja.

    5. 5.

      Fyll paprikorna med blandningen och gratinera i 200° ca 5 min.

    6. 6.

      Servera med 1 dl matyoghurt och 100 g bröd.

Fler recept på:
Budgetmat, Vitlök, Morot, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?