Fyllda mandeltoppar

Fyllda mandeltoppar

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
30 dubbla
Försvinnande goda mandeltoppar!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Maränger
Annons

Ingredienser

    1. 100 g mandelmjöl
    2. 3 dl florsocker
    3. 3 st äggvitor (90 g)
  1. Fyllning

    1. 3/4 dl vispgrädde
    2. 1 msk honung
    3. 150 g mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Blanda mandelmjöl och florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren och torr skål. Vänd ner mandel/sockerblandningen, blanda med stora tag tills du får en jämn smet.

    2. 2.

      Häll smeten i spritspåse, spritsa ut jämnstora rundlar, ca 2 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem stå och torka till lite i ca 30 minuter.

    3. 3.

      Grädda dem i 150 grader i ca 15 minuter.

    4. 4.

      Hetta upp grädde och honung, dra kastrullen från värmen och rör ner hackad choklad, rör om tills allt har löst sig. Ställ i kylen tills fyllningen har fått spritskonsistens.

    5. 5.

      Spritsa på undersidan på hälften av kakorna, lägg ihop med andra hälften till dubbla kakor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?