Fyllda filéer med portvinssås

Fyllda filéer med portvinssås

Av: / Foto: Erik Karlsson
45 min
4 port
Kycklinglårfiléerna håller formen perfekt om de får sjuda inrullade i plastfolie!
Annons

Ingredienser

    1. 600–800 g kycklinglårfilé
    2. 2 st färska fikon
    3. 2 msk finhackad persilja
    4. smör till stekning
  1. Sås

    1. 1 st schalottenlök
    2. 2 msk smör
    3. 1½ dl portvin
    4. 1½ dl vatten
    5. 2–3 msk konc kalvfond
    6. 1 msk maizena redning för bruna såser
    7. kinesisk soja
  2. Tillbehör

    1. rostade rotfrukter
    2. haricots verts
    3. finhackad rödlök
    4. färska fikon
    5. blandad sallad

Gör så här

    1. 1.

      Salta och peppra filéerna. Dela och skiva fikonen. Fördela fikon och persilja på filéerna och rulla ihop. Rulla in varje filé i plastfolie, tvinna ändarna hårt och knyt ihop till täta paket.

    2. 2.

      Lägg kycklingpaketen i sjudande vatten och låt sjuda 15–20 min. Ta upp och låt svalna. Ta bort plasten.

    3. 3.

      Inför servering: Bryn kycklingrullarna så att de blir genomvarma och får fin färg.

    4. 4.

      Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den i hälften av smöret. Tillsätt vin, vatten och fond och låt koka samman 5–10 min. Red av till lagom konsistens. Klicka i resten av smöret, smaka av med soja och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?