Fylld lammytterfilé

Fylld lammytterfilé

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
4 personer
Lyxig lammytterfilé med potatis och jordärtskocksmos och rödvinsås.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Lamm, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 500 g lammytterfilé
    2. salt, peppar
    3. 1/2 liter strimlad svartkål
    4. 10 st torkade aprikoser
    5. 1 msk smör
    6. ärtskott till garnering
  1. Mos

    1. 400 g mjölig potatis
    2. 300 g jordärtskocka
    3. 1/2-1 dl vispgrädde
    4. salt, peppar
  2. Sås

    1. 2 st schalottenlökar
    2. 3 dl rött vin
    3. 1/2 st köttbuljongtärning
    4. salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Skär en skåra i lammytterfilén och vik ut köttet. Ansa och skär bort skaftet på svartkålen. Strimla resten och låg mjukna i 2 msk vatten i en kastrull.

    3. 3.

      Lägg kålen på den utvikta filén och strö över strimlade aprikoser. Vik ihop och bind upp köttet. Stek i smör så att filén får färg runt om. Flytta över till ugnsform och stek klart i ugnen ca 15 minuter.

    4. 4.

      Mos: Skala och tärna potatis och jordärtskocka, koka bitarna ca 15 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mixa potatis, jordärtskockor och grädde till ett mos. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Hacka schalottenlök och låt den sakta koka i rödvin och köttbuljong ca 15 minuter.

    6. 6.

      Servera skivad lammfilé med moset, häll såsen runt om och garnera med ärtskott.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Lamm, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?