Fylld kycklingfilé & hasselbackspotatis

Fylld kycklingfilé & hasselbackspotatis

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
90 min
4 port
Saftig kycklingfilé med hasselbackspotatis och inget går upp mot en gräddsås med kantareller till det!
Fler recept på:
Sallad, Kantareller, Potatis, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 4 st kycklingfiléer
    3. 100 g salami
    4. 1 knippe persilja el salvia
    5. 2 msk smör
    6. 1 tsk salt
    7. 2 krm peppar
  1. Hasselbackspotatis

    1. 800 g potatis
    2. 2 msk olja
    3. 1 tsk salt
    4. 2 krm grovmalen peppar
  2. Kantarellsås

    1. 150–200 g kantareller
    2. 2 msk smör
    3. 3 msk vetemjöl
    4. 3 dl mjölk
    5. 3 dl grädde
    6. 1 st grönsaksbuljongtärning
    7. 1 tsk kinesisk soja
    8. 1/2 tsk salt
    9. 2 krm peppar
  3. Serveringsförslag

    1. haricots verts
    2. rucolasallad

Gör så här

    1. 1.

      Hasselbackspotatis: Skala och skiva potatisen men inte rakt igenom. Lägg dem på en plåt och pensla med olja, salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min tills potatisen är mjuk.

    2. 2.

      Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med salami och persilja. Fäst ev med tandpetare. Bryn dem i smör. Salta, peppra och tillaga dem i ugnen med potatisen ca 15 min, eller tills de är genomstekta.

    3. 3.

      Kantarellsås: Ansa och stek svampen i smör. Blanda mjöl, mjölk, grädde och buljongtärning i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud 3 min. Rör ner svamp och soja, låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Servera filéerna med hasselbackspotatis, kantarellsås, haricots verts och rucolasallad

Tips från kocken

Det är viktigt att potatisen håller ihop i botten. Lägg potatisen i en träslev och snitta rakt över med en vass kniv. Sleven gör att kniven inte kan skära igenom hela potatisen. Smart!
Fler recept på:
Sallad, Kantareller, Potatis, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?