Fylld krans

Fylld krans

Av:
110 min
1 krans
Recept på glutenfri krans fylld med mozzarella, paprika och rosmarin.
Fler recept på:
Frukost
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 4 ½ dl ljummet vatten
    3. 1 msk fiberhusk
    4. ½ dl rapsolja eller smält smör
    5. 500 g Semper fin mix, glutenfri, ca 7 dl
    6. 1 tsk salt
  1. Fyllning

    1. 150 g riven mozzarella
    2. 1 st strimlad röd paprika
    3. 2 kvistar färsk rosmarin
  2. Pensling

    1. 3 msk mjölk
    2. sesamfrön eller physaliumfrön

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vatten och rör ut jästen. Tillsätt olja och fiberhusk och låt svälla 5 minuter.

    2. 2.

      Tillsätt mjölmix och salt och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.

    3. 3.

      Lägg degen i en spritspåse, klipp upp en öppning på ca 5 cm. Tryck ut halva degmängden som en ring på en bakpappersklädd plåt. Strö över riven ost, paprika och rosmarin. Gör en ring av resten av degen ovanpå. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 250°.

    5. 5.

      Pensla brödet med mjölk, strö över vallmofrö, sänk ugnstemperaturen till 200° och grädda 25-30 minuter.

Fler recept på:
Frukost
Är innehållet i detta recept olämpligt?