Fylld korv med blomkålsmos

Fylld korv med blomkålsmos

Av: / Foto: Katja Kristoferson
25 min
2 portioner
En perfekt vardagsrätt som går snabbt att tillaga.
Fler recept på:
Sallad, Chili, Tomater, Blomkål
Annons

Ingredienser

    1. 250 g tjock korv, max 15 % ⒼⓁ
    2. 1 stor tomat, hackad
    3. 2 tsk dijonsenap
    4. 2 + 2 msk philadelphiaost,
    5. t ex sweet chili ⒼⓁ
    6. 2 msk hackad lök
    7. 1 litet blomkålshuvud, 600
    8. salt och peppar
  1. Tillbehör och garnering

    1. 70 g blandad sallad
    2. 4 cocktailtomater
    3. 1 bit gurka
    4. hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Skär en djup skåra längsmed korven och lägg den i en ugnsform. Blanda tomat, senap, 2 msk philadelphiaost och lök och fördela i skåran. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter.

    3. 3.

      Ansa och dela blomkålen i buketter och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Mixa med resten av osten. Smaka av med salt och peppar.

Fler recept på:
Sallad, Chili, Tomater, Blomkål
Är innehållet i detta recept olämpligt?