Fuskpaj med svamp, spenat och skinka

Fuskpaj med svamp, spenat och skinka

Av: / Foto: Annika Broman
30 min
4 portioner
Här är en paj utan pajskal, ersatt med små krispiga krutonger i fyllningen. Det är också trevligt att göra pajerna i portionsformar.
Fler recept på:
Budgetmat, Paj, Kantareller, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 8 st ägg
    3. 5 dl mjölk
    4. salt och peppar
    5. 2 skivor surdegsbröd
    6. 4 dl blandad svamp, t ex kantareller och champinjoner
    7. 1 msk oliv- eller rapsolja
    8. 2 påsar babyspenat à 70 g
    9. 2 dl riven lagrad prästost
    10. 150 g rökt skinka

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop ägg och mjölk till en äggstanning. Krydda med salt och peppar.

    2. 2.

      Skär brödet i tärningar och dela svampen i bitar. Lägg dem i en ugnsform och vänd runt i oljan. Stek dem 8–10 minuter tills de är krispiga.

    3. 3.

      Vänd ner spenat och ost och fördela skinka ovanpå. Häll över äggstanningen och grädda cirka 20 minuter tills pajen stannat helt.

Fler recept på:
Budgetmat, Paj, Kantareller, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?