Fusilli med zucchini

Fusilli med zucchini

Av: / Foto: Gina Hjort
40 min
8 portioner
Enkel och läcker pastarätt med zucchini.
Fler recept på:
Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 2 st zucchini, ca 500 g
    2. 3 st färska lökar eller 2 knippen salladslök
    3. ½ dl extra jungfruolivolja
    4. 500 g fusilli al ferretto
    5. 250 g ricotta
    6. salt och nymald svartpeppar
  1. Garnering

    1. 500 g små tomater, t ex favorino, aranca eller romantica
    2. ½ dl extra jungfruolivolja
    3. salt
    4. 1 st zucchini, ca 250 g
    5. 2 krukor basilika
    6. ca 3 dl extra jungfruolivolja till fritering

Gör så här

    1. 1.

      Skär 2 zucchini i spaghettitunna strimlor. Skär löken fint och fräs den tillsammans med zucchinistrimlorna i olivolja på medelvärme tills de är mjuka, de ska inte få färg. Tillsätt 1–2 dl vatten och låt det koka in.

    2. 2.

      Garnering: Halvera och stek tomaterna sakta i olivolja, salta lätt. Skär zucchinin i millimetertunna skivor och plocka av bladen från en av basilikakrukorna, fritera dem snabbt i olja på medelvärme. Plocka upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper, salta lätt.

    3. 3.

      Koka pastan al dente, låt den rinna av i ett durkslag men spara 1–2 dl av kokvattnet. Blanda kokvattnet med pasta, ricotta och de frästa grönsakerna. Smaka av med salt och peppar, låt det bli varmt.

    4. 4.

      Värm tomaterna. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, garnera med friterad zucchini och basilika, tomater samt färska basilikablad.

Fler recept på:
Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?