Fudgebrownies

Fudgebrownies

Av: / Foto: Pontus Ferneman
45 min
28 st
Hacka ner några bitar kolafylld choklad – tex Plopp – i chokladrutorna. Mumsigt!
Fler recept på:
Bakelser, Brownies, Choklad
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 225 g smör
    3. 4 dl strösocker
    4. 3/4 dl ljus sirap
    5. 3 dl vetemjöl
    6. 2½ dl kakao
    7. 2 krm salt
    8. 2 msk vaniljsocker
    9. 1 tsk bakpulver
    10. 4 st ägg
    11. 100 g mörk choklad
    12. 100 g Plopp
  1. Glasyr

    1. 150 g ljus choklad
    2. 100 g smör
    3. ½ dl florsocker
    4. ½ dl kakao
    5. 1 msk starkt kaffe

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och sirap. Låt sjuda 1–2 min. Ta från värmen och låt svalna av lite.

    2. 2.

      Blanda mjöl, kakao, salt, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och äggen i smör-sockerblandningen.

    3. 3.

      Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 20x30 cm, klädd med bakpapper. Hacka mörk choklad och plopp grovt, fördela det ovanpå smeten.

    4. 4.

      Grädda i mitten av ugnen 20–25 min. Låt svalna och stelna i kylen till nästa dag.

    5. 5.

      Glasyr: Hacka chokladen. Smält smöret och chokladen tillsammans i en kastrull på svag värme. Tillsätt florsocker och kakao. Ta i kaffet och rör samman till en jämn smet. Låt svalna. Bred glasyren på kakan. Låt stelna. Skär i rutor.

Fler recept på:
Bakelser, Brownies, Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?