Fryst hallontårta

Fryst hallontårta

Av:
50 min
1 St
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 300 G Mandelmassa
    2. 1 St Ägg
    3. 2 St Äggvita
  2. Fyllning

    1. 3 Dl Vispgrädde
    2. 1 Dl Creme fraiche
    3. 1 Dl Florsocker
    4. 2 St Äggula
    5. 0;5 Dl Färska bär(hallon) eller
    6. 250 G Frysta bär eller
    7. 1-2 Dl Konc. Flädersaft

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader

    2. 2.

      Botten: Riv mandelmassa och rör ner ägget samt äggvitan Häll smeten i en smord & bröad form. Grädda bottnen i ca. 15-20 minuter i nedre delen av ugnen Låt bottnen kallna.

    3. 3.

      Fyllning Vispa grädden hårt, Vispa creme fraiche, florsocker och äggulor. Halvtinad bären om de är frysta. Rör ner äggsmeten och bären i grädden Bred ut bärsmeten över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 4 timmar. Ta fram tårtan ca. 30 min. innan servering. Garnera med färska bär

Är innehållet i detta recept olämpligt?