Frusen mockachokladtårta med bär

Av: / Foto: Holger Edström
330 min
12 bitar
Försvinnande god mockachokladtårta med bär. Låt stå i frysen 5 timmar innan servering, perfekt att göra i förväg.
Fler recept på:
Tårta
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 200 g mandelmassa
    2. 2 st ägg
    3. 1 1/2 msk kakao
  2. Fyllning

    1. 3 st äggulor
    2. 3/4 dl florsocker
    3. 1 msk nescafé, pulver
    4. 1 msk varmt vatten
    5. 50 g mörk choklad
    6. 3 dl vispgrädde
    7. 50 g daim med mockasmak
    8. 1 msk hackad mörk choklad
  3. Tillbehör

    1. ca 5 dl bär

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader

    2. 2.

      Riv mandelmassan fint och vispa i äggen. Sikta och vispa i kakao.

    3. 3.

      Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i 10–12 minuter. Låt den svalna.

    4. 4.

      Vispa äggulor och florsocker. Blanda ut kaffepulvret i vattnet och vispa ner i äggsmeten.

    5. 5.

      Smält chokladen över vattenbad och vispa ner den hastigt.

    6. 6.

      Vispa grädden lätt och vänd ner den i smeten. Hacka daimen och vänd i. Häll smeten i formen och ställ den i frysen ca 5 timmar. Strö över chokladhacket.

Fler recept på:
Tårta
Är innehållet i detta recept olämpligt?