Fruktsoppa

Fruktsoppa

Av: / Foto: Peter Kam
270 min
4 personer
Servera som mellanmål eller som dessert? Låt frukterna ligga i vatten i 4-5 tim.
Fler recept på:
Efterrätt, Soppa, Frukost
Annons

Ingredienser

    1. 1 påse torkad blandad frukt
    2. 8 dl vatten
    3. 2 dl outspädd blandsaft eller svartvinbärssaft
    4. 1 st kanelstång
    5. 1½ msk arrowrot, fnns i kryddhyllan (glutenfritt)
  1. Servering

    1. italienska mandelskorpor (biscotti)

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Lägg frukterna i blöt i lite vatten i 4-5 tim.

    2. 2.

      Låt sedan frukterna rinna av och lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet, saften och kanelstången. Koka tills frukterna mjuknat, ca 20 min. Plocka upp kanelstången.

    3. 3.

      Blanda ut arrowroten i lite vatten och blanda ner det i soppan. Ge soppan ett uppkok och servera den tillsammans med skorporna.

Fler recept på:
Efterrätt, Soppa, Frukost
Är innehållet i detta recept olämpligt?