Fruktsallad i ananasskal med kokosglass

Fruktsallad i ananasskal med kokosglass

Av: / Foto: Erik Karlsson
30 min
4 personer
En äkta thailändskt vacker dessert med fräsch söderhavssmak av ananas, mango och melon.
Fler recept på:
Frukost, Sallad, Glass, Thai-mat, Jordgubbar
Annons

Ingredienser

  1. Kokosglass

    1. 5 dl vaniljglass
    2. 1 förpackning kokosgrädde (250 ml)
    3. lite socker
  2. Fruktsallad

    1. 2 st mogna ananas
    2. 1 st mango
    3. 1 st halv honungsmelon jordgubbar
    4. vindruvor
  3. Garnering

    1. granatäppelkärnor

Gör så här

    1. 1.

      Mjuktina glassen och blanda den med kokosgrädde och lite socker. Frys ett par timmar.

    2. 2.

      Dela ananasen mitt itu längs med. Gröp ur innehållet genom att skära en fyrkant med en liten vass kniv. Snitta små bitar i fyrkanten och skär bort bitarna.

    3. 3.

      Skala mango och honungsmelon och skär i motsvarande stora bitar. Halvera jordgubbar och vindruvor. Blanda alla fruktbitar och fördela i de urgröpta ananashalvorna. Strö över granatäppelkärnor och servera med kokosglassen.

Fler recept på:
Frukost, Sallad, Glass, Thai-mat, Jordgubbar
Är innehållet i detta recept olämpligt?