Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

2880 min
3 Stycken
Recept på smarrigt frukt-och nötbröd.
Annons

Ingredienser

  1. Dag 1

    1. 3.75 dl Vatten
    2. 250 g aprikoser
    3. 50 g tranbär
    4. 50 g katrinplommon
  2. Polish

    1. 5 dl Vatten
    2. 5 dl Grovt rågmjöl
    3. 2 msk Rågsurdeg
  3. Dag 2

    1. surdegen från dag 1
    2. 5 dl Vatten
    3. 5 dl Grovt rågmjöl
    4. avrunnen frukt från dag 1
    5. 300 g russin
    6. 1 dl hasselnötter
    7. 1 dl solrosfrön
    8. 1 dl Mandel
    9. 2 tsk kanel
    10. 2 msk Salt
    11. 8.5 dl vetemjöl special
    12. 6.25 dl Grahamsmjöl

Gör så här

    1. 1.

      Dag 1: Lägg frukten i en skål, täck med vatten och låt stå över natten. Polish: Blanda vatten, rågmjöl och surdegsgrund. Låt stå över natten.

    2. 2.

      Dag 2: Blanda ihop surdegen från dag 1 med rågmjöl och vatten och låt stå varmt i 3 timmar. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och arbeta degen i maskin i cirka 10 minuter. Fördela degen i smorda, avlånga formar och låt jäsa upp till kanten.

    3. 3.

      Värm ugnen till 250°. Ställ in bröden i nedre delen av ugnen och sänk genast temperaturen till 200°. Grädda i cirka 70 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?