Frukt och frölimpa

Frukt och frölimpa

Av: / Foto: Anders Norrsell
200 min
1 bröd
Recept på glutenfritt frukt och frölimpa.
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 8 dl kallt vatten
    3. 2 1/2 dl bovetemjöl
    4. 2 dl rismjöl
    5. 2 dl solroskärnor
    6. 1 dl melonkärnor
    7. 1 dl ekologiska sesamfrön
    8. 1 ¼ dl psylliumhusk
    9. 1 1/2 tsk salt
    10. 1 1/2 tsk flytande honung
    11. 1/2 dl gula russin
    12. 8 st hackade aprikoser
    13. 1 tsk rapsolja
    14. 1/2 dl blandade frön och gryn till formen
  1. Topping

    1. sesamfrön
    2. melonkärnor
    3. solroskärnor

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör ut jästen. Tillsätt resterande mängd vatten samt övriga ingredienser.

    2. 2.

      Blanda samman allt till en smet och låt den stå och svälla ett par minuter.

    3. 3.

      Olja en brödform på 1 1/2 liter och strö valfria frön i formens botten. Fördela smeten jämnt i formen, släta till smeten med lätt fuktad hand. Toppa med frön och låt brödet jäsa övertäckt på varm och dragfri plats ca 1 1/2 timme.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    5. 5.

      Grädda brödet i nedre delen av ugnen 75-80 minuter, känn med sticka.

    6. 6.

      Ta ut brödet ur formen och placera på galler. Låt brödet svalna under bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?