Frukostparfait

Frukostparfait

Av: / Foto: Augusta Andersson
9 Formar
Frukostglass med chiapudding, bär och grekisk yoghurt.
Annons

Ingredienser

  1. Chiapudding

    1. 2 dl Kokosmjölk
    2. 1,5 dl Vatten
    3. 0,5 dl Chiafrön
    4. 1 krm Vaniljpulver
    5. 1 nypa Salt
  2. Yoghurt

    1. 3,5 dl Grekisk yoghurt
    2. 1-2 tsk Flytande honung
    3. 1 krm Vaniljpulver
  3. Övrigt

    1. 0,5-1 dl Granola eller müsli
    2. 1-1,5 dl Frysta bär

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ihop alla ingredienser till chiapuddingen i en bunke. Plasta bunken med plastfolie och ställ i kylen i 6 timmar eller över natten. Rör om i bunken nån gång under tiden för att minska risken för klumpar.

    2. 2.

      Rör ihop alla ingredienser till yoghurten.

    3. 3.

      Fördela chiapuddingen i muffinsformarna (ca 2-3 msk i varje form). Toppa puddingen med några bär, lägg sedan några skedar yoghurt som ett lager över puddingen och bären.

    4. 4.

      Garnera med granolan och frys sen formarna i 4 timmar eller över natten.

Är innehållet i detta recept olämpligt?