Frukostbullar

Frukostbullar

Av:
100 min
16 st
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 5 dl ljummet vatten
    3. 250 g kesella
    4. 1,5 tsk salt
    5. 0,5 tsk socker
    6. 3 dl grahamsmjöl
    7. 11-12 dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke och häll på vatten så jästen löser sig

    2. 2.

      Tillsätt kesella, salt, socker grahamsmjöl och det mesta va vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min

    3. 3.

      Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig. Dela degen i 16 delar och forma avlånga bullar. Lägg på en smord plåt. Skär två djupa skåror i bröden och låt dem jäsa övertäckta ytterligare ca 45 min

    4. 4.

      Pensla bullarna med kallt vatten. Grädda i ugnen i 250 grader ca 8-10 min. Låt bullarna svalna utan duk så de får en sprödare yta

Är innehållet i detta recept olämpligt?