Frukostbullar

Frukostbullar

Av:
10 min
12 Stycken
Annons

Ingredienser

    1. 25 gram Jäst
    2. 2 dl Vatten
    3. 2 Msk Olja
    4. 1 dl Kesella
    5. 1 Tsk Salt
    6. 50 gram Grahamsmjöl
    7. 360 gram Vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Rör ut jästen med det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt fett, kesella, salt, graham & vetemjöl. Arbeta till en smidig deg.

    2. 2.

      Dela i 12 bitar och forma till runda bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    3. 3.

      Jäs dem övertäckta i kyl (över natten).

    4. 4.

      Värm ugnen till 225 grader.

    5. 5.

      Pensla bullarna med ägg och strö över vallmofrö.

    6. 6.

      Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter

    7. 7.

      Låt svalna på galler utan bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?