Frozen pepparkakscheesecake

Frozen pepparkakscheesecake

30 min
1 Stycken
Den här glasstårtan är fantastiskt god och gillas av alla! Superpraktiskt till jul eftersom man kan förbereda den ett par dagar innan.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Baka, Jul, Advent
Annons

Ingredienser

  1. Frozen pepparkakscheesecake

    1. 4 st Ekologiska ägg
    2. 1.5 dl strösocker
    3. 200 g mascarponeost
    4. 4 dl Vispgrädde
    5. 100 g pepparkakor
    6. 100 g Digestivekex
    7. Röda vinbär/ färska fikon eller andra bär till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna). Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke och rör ner mascarponen. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.

    2. 2.

      Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel) och varva med smeten i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor. Plasta formen noggrant så att smeten inte kan få kylskåpssmak.

    3. 3.

      Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys smeten i minst 5–6 timmar. Vid servering, spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt. Servera med röda vinbär, fikon eller andra bär.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Baka, Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?